Linkovou dopravu uklidní v Přelouči autobusové nádraží

Přelouč (Pardubicko) - Příští rok na jaře získá autobusová doprava v Přelouči na Pardubicku větší řád. Sedmnáct provizorních nástupních míst rozmístěných po městě nahradí jedno nové autobusové nádraží, uvedla při slavnostním zahájení stavby starostka Irena Burešová.

Autobusové nádraží Přelouč připravovala pět let. Stát bude 25 milionů korun, přispět by měla Evropská unie. Město podalo žádost na konci června, nejdéle v říjnu se dozví, jak uspělo. V případě, že dotaci nezíská, uhradí stavbu z rozpočtu, řekla Burešová.

„Jde i o bezpečnost cestujících a úroveň cestování, zastávky jsou pouze při silnicích, lidé nemají stříšku nad hlavou. V neposledním řádě získá zázemí i autobusový dopravce,“ uvedla starostka s tím, že do města denně zajíždí okolo 180 autobusových linek.

Stavba, která se buduje v severní části města nedaleko od nadjezdu směrem na Lázně Bohdaneč, obsahuje osm nástupních míst, čtyři odstavná místa a jedno výstupní. Postaví se parkoviště pro 12 automobilů, výpravní budova a čekárna, lavičky a přístřešky.