Sehnal: Nahrávka o skrytém sponzoringu v Brně je kompilát

Brno - Senátor Vlastimil Sehnal (ODS) odmítl, že by byl autorem nahrávky o přidělování zakázek v Brně a skrytém sponzoringu v ODS a označil ji za kompilát. V některých částech dialogu s majitelem stavební firmy Přemyslem Veselým podle svých slov rozpoznal věty, které řekl jiným lidem na jiných setkáních. Autora nahrávky nezná. Domnívá se ale, že vznikla, aby ho pomocí ní někdo vydíral.

Sehnal dnes uvedl, že mu byla v minulosti nahrávka nabídnuta k odkoupení za částku v řádech milionů korun. Nabídku ale odmítl. Podle něj nemá celá věc nic společného s politikou, ale jde o kriminální záležitost. Sám je prý asi dva roky obětí výhružek a vydírání. Na telefon mu chodí výhružné textové zprávy, neznámí lidé se několikrát vloupali do jeho domu a výhružný vzkaz měl přinést i jeho syn z fotbalového tréninku. Manželce zase někdo u auta povolil kolo.

Nahrávku, na níž mluví Sehnal s podnikatelem Veselým, odvysílala zhruba před týdnem televize Nova. Na pásce se podle televize popisují několik let staré praktiky při zadávání veřejných zakázek na brněnské radnici. Peníze údajně procházely i přes šéfa jihomoravské ODS Milana Venclíka, který nyní kandiduje jako lídr ODS v krajských volbách a zveřejnění nahrávky ho má podle jeho slov poškodit.