Nové Maserati Quattroporte: na výběr ze 4 milionů barev

Praha - Čtyři miliony barevných kombinací - takový je výběr pro zájemce o nové Maserati Quattroporte, které dnes oficiálně vstoupilo na český trh. Luxusní vůz s cenou začínající těsně pod třemi miliony korun si letos bude moci pořídit maximálně pět zájemců.

Výhradní dovozce Scuderia Praha hodlá letos v Česku prodat celkem 27 Maserati, což bude téměř stoprocentní nárůst proti loňskému roku. Podle marketingového ředitele Jiřího Rozkošného by měl počet prodávaných vozů dále růst, ale v budoucnu by neměl překročit hranici 50 aut ročně.

Maserati Quattroporte čtvrté generace, ze kterého nový vůz vychází, přišlo na trh v roce 2003 a s více než 15 000 prodanými exempláři se stalo nejprodávanějším modelem v historii značky. Modernizované Quattroporte, které bylo dnes představeno, navrhla, stejně jako původní vůz, italská firma Pininfarina. Automobil bude dodávaný buď s osmiválcem o objemu 4,2 litru a výkonu 400 koní, nebo ve verzi S s novým motorem 4,7 litru o výkonu 430 koní.

Je libo 20 barev karoserie nebo 12 barev kůže?

Zákazníci si vedle barvy vozu mohou vybrat materiál a barevné provedení většiny prvků interiéru. Mají na výběr ze dvou desítek barev karoserie, 12 barev kůže či osmi různých provedení dřevěného obložení.

Nový vůz podle Rozkošného cílí na české podnikatele, ale i právníky a další zámožné individualisty. I když čtyřdveřová limuzína nejvyšší kategorie patří do stejné třídy jako Audi A8 nebo BMW 7, klasickým manažerským vozem v nadnárodních korporacích se podle zástupců značky nikdy nestane.

Nové Quattroporte spolu s dalším vozem z aktuální nabídky pod označením GranTourismo bude Scuderia nabízet v novém showroomu Maserati na Evropské ulici v Dejvicích. V dosavadním centru v ulici U Prioru, kde firma vozy Maserati prodávala spolu s Ferrari, bude nadále servis obou značek a prodejna Ferrari.

Scuderii Praha, která se letos transformovala ze společnosti s ručením omezeným na akciovou společnost, vede a vlastní právník Robert Pergl. Vedle 27 vozů Maserati firma letos očekává 31 prodaných Ferrari.

  • Maserati Quattroporte zdroj: Maserati http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/5/403/40297.jpg
  • Maserati Quattroporte zdroj: Maserati http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/5/403/40296.jpg