Senátor Vaculík je po nehodě ve vážném stavu v nemocnici

Staré Město - Lidovecký senátor Josef Vaculík utrpěl dnes odpoledne vážné zranění při dopravní nehodě, která se stala nedaleko Starého Města na Uherskohradišťsku. Podle hasičů přejel Vaculík s vozem Škoda Fabia do protisměru, kde se čelně střetl s autobusem autoškoly.

„Senátor je hospitalizován na ARO. Jeho stav je stabilizovaný, není v přímém ohrožení života. Absolvoval nějaká vyšetření, další ho čekají. Nelze vyloučit skrytá vnitřní zranění, ale zatím tomu nic nenasvědčuje,“ řekl mluvčí uherskohradišťské nemocnice Jan Hrdý. Podle mluvčího krajských hasičů Ivo Mitáčka utrpěl řidič osobního automobilu zranění hlavy a hrudníku.

„Po nárazu došlo k zaklínění řidiče fabie uvnitř vozu, kde se nárazem aktivovaly airbagy. Žák autoškoly a jeho instruktor vyvázli bez zranění,“ poznamenal Mitáček. Hasiči pomocí speciální techniky zraněného vyprostili a předali zdravotníkům, kteří ho převezli do nemocnice. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost hlavního tahu.

Vaculík v podzimních volbách obhajuje na Uherskohradišťsku senátorský mandát. Svého kandidáta proti němu postavilo šest seskupení.

Vydáno pod