Vsetínská policie hledá svědky tragické nehody v Horní Bečvě

Horní Bečva (Vsetínsko) - Vsetínská policie hledá svědky tragické dopravní nehody, která se stala na začátku srpna v Horní Bečvě na Vsetínsku. Při havárii zahynul sedmadvacetiletý muž, z jeho smrti je podezřelý devětačtyřicetiletý řidič z Ostravy, informovala mluvčí vsetínské policie Ludmila Brousilová.

Nehoda se stala večer 8. srpna krátce před osmou hodinou. Ostravský řidič vozidla Hyundai Tucson předjížděl vysokou rychlostí kolonu vozidel. U kostela se začal vracet zpět do svého jízdního pruhu, kde se střetl s vozidlem Škoda Favorit. „Sedmadvacetiletý řidič vyjížděl z vedlejší komunikace na hlavní a pravděpodobně dával přednost v jízdě vozidlům jedoucím po hlavní komunikaci,“ podotkla mluvčí. Auta začala ihned po nárazu hořet. Ostravan se i se svou dcerou zachránil útěkem z vozu.

Svědci nehody mohou informace o nehodě podávat buď osobně na policejní služebně, a to na adrese Policie ČR, okresní ředitelství Vsetín, služba kriminální policie a vyšetřování, Hlásenka 1516, Vsetín, nebo telefonicky na čísle 974 680 461, případně na lince 158.

Letos na silnicích ve Zlínském kraji zemřelo 28 lidí. Po sedmi obětech registrují policisté na Vsetínsku a Zlínsku, Kroměřížsko s osmi mrtvými vychází z této statistiky nejhůře. Na Uherskohradišťsku zahynulo šest lidí. Loni policie v kraji evidovala celkem 61 obětí dopravních nehod, v roce 2006 jich bylo 42.

Vydáno pod