Miloš Zeman je po operaci ledviny, hospitalizován bude několik dnů

Znojmo - Bývalý premiér a předseda ČSSD Miloš Zeman se dnes podrobil ve Znojmě operaci ledviny. Do nemocnice ho ve čtvrtek večer odvezl jeho přítel a spolupracovník Miroslav Šlouf. Zeman, kterému bude koncem září 64 let, měl potíže s ledvinami už v minulosti, opakovanými kolikami trpěl hlavně v době, kdy byl premiérem. Jeho stav je v současnosti stabilizovaný, přesto si vyžádá několikadenní hospitalizaci.

Brzké uzdravení a rychlý návrat domů z nemocnice Zemanovi popřál prezident Václav Klaus. „Nemám žádnou radost z toho, že podobně jako já i Ty ses letos musel podrobit chirurgickému zákroku, avšak věřím, že Ti brzy bude dobře a že se zase někdy uvidíme,“ uvedl prezident v e-mailu. Brzké uzdravení a mnoho duševní i fyzické svěžesti svému bývalému předsedovi dnes popřáli i sociální demokraté. 

V nemocnici bývalý předseda ČSSD nakrátko skončil kvůli ledvinám už v dubnu 2000, na podzim následujícího roku mu pak na urologické klinice Všeobecné fakultní nemocnice v Praze odstranili ledvinový kámen. Lékaři se tehdy obávali nádoru, rakovinu ale nakonec vyloučili.