Jana Moravu v čele mělnické ODS vystřídal Libor Lesák

Mělník – Do čela oblastní rady ODS na Mělnicku usedne dosavadní místopředseda Libor Lesák. Nahradil bývalého poslance Jana Moravu, který z čela rady i z Poslanecké sněmovny odešel před týdnem. Vedle volby nového předsedy vyzvala oblastní rada ke složení mandátu poslance Vlastimila Tlustého.

Libor Lesák zůstane v čele mělnické ODS do listopadu, kdy proběhne řádné zasedání oblastní rady a volba nového předsedy. Jan Morava se dnešního sněmu zúčasnil, chtěl radě vysvětlit, oč usiloval sledováním dalších poslanců. 

Oblastní rada mělnické ODS se na dnešním zasedání rozhodla vyzvat k odstoupení poslance své strany Vlastimila Tlustého, který podle ní hrál v kauze podobnou roli jako sám Morava. „Rada se usnesla na tom, že by pan Tlustý měl ze svého působení v celé kauze vyvodit stejnou odpovědnost jako Jan Morava a složit poslanecký mandát,“ uvedl Libor Lesák.

Devětadvacetiletý bývalý poslanec ODS Jan Morava se podle reportáže, kterou odvysílala televize Nova, snažil šířit intimní fotografie stranického rebela Vlastimila Tlustého. Chtěl se také nechat vyfotit s dcerou poslankyně Strany zelených Olgy Zubové. Fotografie hodlal podle reportáže použít k zastrašování rebelující političky.

O kauze Tlustého bude zítra jednat oblastní rada ODS v Rakovníku. Vedení strany by chtělo, aby exministr financí stranu opustil. Vyloučit ho ale může pouze místní sdružení v Rakovníku.