Sociální demokraté útočí na ODS s letáky „Táhneme ceny nahoru“

Písek - Letáky s nápisem ODS Hypercena - Jen s námi máte jistotu vysokých cen a Táhneme ceny nahoru - se o víkendu objevily v Hypernově v Písku. Píše o tom dnešní Mladá fronta Dnes. Letáky podle deníku do obchodů bez povolení distribuuje ČSSD, srovnává ceny potravin za vlády sociální demokracie a občanských demokratů. V obchodě se leták objevil spolu s prospektem jihočeského lídra ČSSD do krajských voleb Jiřího Zimoly.

Ačkoliv autorem barevného letáku je sociální demokracie, Zimola tvrdí, že o něm nic neví. Na pamfletu jsou základní potraviny s přeškrtnutou nižší cenou za vlády ČSSD. Tu nahrazují minimálně o deset procent vyšší cenovky s puncem ODS. „Mám najatou společnost, která pro mě předvolební kampaň dělá. Žádný příkaz, aby rozdávali takové letáky v hypermarketu, jsem nedal,“ řekl Zimola.

Letáky se v prodejně objevily přesto, že jejich rozdávání nikdo nepovolil. Majitel obchodu se zřejmě bude bránit. „V našich prodejnách se smí distribuovat materiály pouze s naším svolením. Ahold je apolitická organizace a nepodporuje žádnou politickou stranu. Prověříme, zda byla distribuce letáků legální,“ řekl Libor Kytýr, mluvčí společnosti Ahold, které hypermarket patří.

Leták je přitom oficiálním materiálem sociální demokratie a lze jej najít na jejích internetových stránkách.