Záchranáři malého Ondřeje stále ještě nenašli

Otice (Opavsko) - Policisté a hasiči stále ještě nenašli dvacetiměsíčního Ondřeje, který se ztratil v Oticích na Opavsku. V úterý vpodvečer odešel ze zahrady, kde ho hlídal jeho otec. Záchranáři ho hledali vrtulníkem s termovizí i v rojnicích, pod hladinu blízké řeky se vydali potápěči. Do pátrání se zapojilo 50 policistů, 30 hasičů a 70 místních lidí. Záchranáři prověřovali také tipy, které jim dávali senzibilové.

Záchranáři se dnes soustředili na vodní toky. Nedaleko zahrady, odkud se chlapec ztratil, totiž teče řeka Hvozdnice, ale dítě nebylo ani tam, ani v dalších tocích v okolí - Moravici a Opavě. Úspěšní nebyli ani potápěči, kteří prohledávali dno Hvozdnice. Pátrání komplikoval rozvodněný tok říčky, po vytrvalých deštích je její hladina asi o 80 centimetrů vyšší než obvykle.

Záchranáři kontaktovali České dráhy a vedení hromadné dopravy v Opavě, zda chlapec nenastoupil do některého z projíždějících spojů. Zjišťovali také, zda není v péči lékařů některé nemocnice v okolí.

Malý Ondřej společně s jednačtyřicetiletým otcem trávil úterní odpoledne a večer u stodoly, kde otec natíral dřevěný obklad. Přibližně kolem 19:00 muž zjistil, že dítě zmizelo a ohlásil to na policii.

Chlapcovi rodiče prosí, aby se lidé, kteří ho dnes zahlédli, okamžitě obrátili na policii. Dvacetiměsíční Ondřej má na sobě zelenou mikinu, zelené gumáky, tepláky, maskáčovou čepici a červený šátek.