Za vraždu dvouměsíční dcery má jít muž na 13 let do vězení

Olomouc - Čtyřiadvacetiletý Martin Nešpor půjde za vraždu své dvouměsíční dcery na 13 let do vězení. Rozsudek potvrdil Vrchní soud v Olomouci. Podle obžaloby Nešpor zřejmě po hádce s partnerkou v afektu udeřil plačící dítě nejprve do obou hýždí a poté několikrát pěstí do hlavy. Novorozenci způsobil tak rozsáhlá zranění, že dítě na jeho následky v nemocnici téhož dne zemřelo.

Nešpor původně tvrdil, že se batole poranilo doma při pádu z přebalovacího pultu, kdy utržilo ránu na hlavě. S dítětem zajel k lékaři, zdravotníci měli už tehdy podezření, že mladý muž lže. Později na policii připustil, že mohl dítě uhodit. Dnes ale u soudu zcela změnil svou výpověď a tvrdil, že smrt má na svědomí jeho družka - soudci mu ale neuvěřili. 

Proti rozsudku krajského soudu podal odvolání pouze obžalovaný. Po soudcích žádal, aby mu uložili mírnější trest. Poukazoval na svou upřímnou lítost i dosavadní bezúhonnost. Tvrdil také, že neměl v úmyslu svou dceru usmrtit. Vrchní soud však jeho odvolání zamítl. Potvrdil i to, že si trest odpyká v nejpřísnějším typu věznice.