Obyvatelé Štítova na Rokycansku jsou kvůli uzavírce odříznuti od světa

Rokycany - Uzavírka silnice mezi Mirošovem a Výskami na Rokycansku značně zkomplikovala život obyvatelům obce Štítov, kteří jsou na silnici závislí. Jiná silnice obcí nevede, a tak desítky lidí budou muset ještě dva měsíce jezdit přes pole.

Hlavní asfaltová silnice se musí opravit a jinudy než přes polní cestu se lidé do práce a s dětmi do školy nedostanou. Starostu mrzí, že se o uzavírce lidé dozvěděli jen týden předem. Žádal pro místní výjimku, aby alespoň oni mohli projíždět opravovaným úsekem. To ale podle silničářů z bezpečnostních důvodů nejde, a tak povolili průjezd pouze místnímu autobusu.

Přestože si místní stěžují na nepříjemné podmínky a na fakt, že si na polní cestě ničí svoje auta, jsou rádi, že se silnice zrekonstruuje. „Naposled tu dělali pěknou cestu, když se tu jel Závod míru a to už je pěkných pár let“ říká obyvatel obce.

Firma vyjde obyvatelům vstříc tak, že splní jejich požadavek a polní cestu vyspraví, aby na ni nebyly výmoly. A i když místním hlavně vadí to, že jim silničáři nedali včas vědět a oni se nemohli na situaci lépe připravit, těší se už na novou silnici.