Záchranáři nenašli Ondřeje ani po dvou dnech pátrání

Otice (Opavsko) - Dvacetiměsíční Ondřej, který se ztratil už v úterý v Oticích na Opavsku, je stále nezvěstný. Policie kromě verzí, že se utopil nebo někam zatoulal, prověřuje i možnost únosu. Místní hasiči večer vyčerpávali třímetrovou studnu, kterou našli, ale opět bez výsledku. Dnes se záchranáři zaměřili na řeky Hvozdnici, Moravici a Opavu. Právě Hvozdnice teče blízko místa, kde Ondrova rodina bydlí; vlévá se pak do Moravice. Policejní hlídky nepřetržitě hlídaly i všechny splavy.

„Únos v tuto chvíli nemůžeme vyvrátit ani potvrdit. Chytáme se už všech možností,“ řekl mluvčí opavské policie René Černohorský. Dodal, že například policisté v okolí domu v Oticích hledali stopy po dopravní nehodě. „Procházeli silnice a hledali střepy, které by nehodu potvrdily,“ řekl. 

Po Ondrovi dnes pátralo asi padesát policistů, psovodi se psy, hasiči, místní dobrovolníci, helikoptéra s termovizí a potápěči. Znovu se pátralo v průmyslových objektech v okolí Otic.

Ondřejovi rodiče jsou ve špatném psychickém stavu, matka užívá léky na uklidnění.

Malý Ondřej odešel v úterý večer ze zahrady, kde byl se svým otcem. Muž natíral dřevěný obklad, kolem sedmé hodiny pak zjistil, že dítě zmizelo. Ondřej měl na sobě zelenou mikinu, zelené gumáky, tepláky, maskáčovou čepici a červený šátek.

Vydáno pod