Soud dostal desetimilionovou kauci od údajného komplice Procházky

Praha - Pražský městský soud dnes obdržel desetimilionovou kauci od Milana Čermáka, údajného komplice "zloděje století" Františka Procházky. Čermák je obviněný z krádeže více než půl miliardy korun z bezpečnostní agentury G4S. Konečné rozhodnutí o tom, zda bude Čermák propuštěn z vazby a kdy, vynese soud zřejmě v pátek nebo v pondělí.

Procházkův údajný komplic podle mluvčího soudu Petra Kulawiaka původně žádal o propuštění z vazby na záruku tři miliony korun. Poté, co Obvodní soud pro Prahu 3 jeho žádost zamítl, nabídl spolu se stížností zaplacení kauce ve výši šest milionů. Městský soud stanovil konečnou částku na deset milionů korun.

Takzvaná krádež století se stala loni 1. prosince přímo v areálu agentury G4S. Do objektu vjela dodávka maskovaná jako firemní vůz agentury a pachatel do auta naložil ukradené peníze. Hlavním aktérem krádeže byl podle vyšetřovatelů zaměstnanec G4S Procházka. Čermák údajně řídil dodávku. Svědčí o tom prý pachová stopa. Policisté zadrželi Čermáka letos v březnu.