Křižovatka u Uherského Brodu je opravena, začne se stavět obchvat Bánova

Uherský Brod (Uherskohradišťsko) - Dnes byla slavnostně otevřena zrekonstruovaná křižovatka na frekventované silnici I/50 v lokalitě Pepčín u Uherského Brodu. Ačkoliv šlo o úsek dlouhý jen několik set metrů, rozšířená silnice a nové odbočovací pruhy by měly výrazně zvýšit bezpečnost dopravy na jednom z nejdůležitějších silničních tahů na Slovensko. Rozšíření křižovatky a její vybavení dalšími bezpečnostními prvky stálo zhruba 17 milionů korun.

Na křižovatce se silnicí nižší třídy na obchvatu města se v minulosti stala řada dopravních nehod s tragickými následky. „Věřím tomu, že úpravy, které tady dnes otevíráme, nebezpečné prvky odstraní a že už tady nebude žádná vážná dopravní nehoda,“ řekl krajský radní Petr Hradecký, který má dopravu na starosti. Bezpečnost provozu v blízkosti města by se měla zvýšit i menší úpravou křižovatky v nedalekých Veletinách, na které se v minulost také stala řada vážných dopravních nehod.

Dělníci pracovali na rozšíření křižovatky za plného provozu, práce trvaly zhruba dva měsíce. Stavba byla hrazena z peněz Státního fondu dopravní infrastruktury. Oproti původnímu plánu skončila asi o čtvrt roku dříve.

Rekonstrukce křižovatky u Uherského Brodu není jedinou stavební akcí, která se letos na silnici I/50 na území Zlínského kraje uskuteční. Blíží se i zahájení stavby obchvatu nedalekého Bánova a v budoucnu vznikne i obchvat Starého Hrozenkova, tedy dvou posledních obcí, které na této důležité silnici dosud obchvat nemají. „Tato stavba bude otevřena 30. září,“ dodal Hradecký.