Třebaňská buňka ODS podpořila svého poslance Schwippela

Zadní Třebaň (Berounsko) - Jana Schwippela, jednoho ze dvou "rebelujících" poslanců, kteří v tomto týdnu opustili ODS, podpořila včera jeho domovská organizace v Zadní Třebani. Na společném stanovisku se její členové shodli jednohlasně. Schwippel je členem tzv. platformy Vlastimila Tlustého, který se zamotal do aféry kolem Jana Moravy. Přístup vedení ODS k této kauze a špatnou atmosféru uvedl Schwippel jako důvod pro svůj odchod z poslaneckého klubu.

Krátce poté, co zveřejnil svou rezignaci, sešla se v Zadní Třebani na Berounsku šestičlenná stranická buňka. Účast byla stoprocentní - předsedkyně sdružení Kateřina Schwippelová, poslancova matka, jediný místopředseda Jan Schwippel a čtyři další spolustraníci. Shodli se jednohlasně, že poslance v jeho krocích podporují.

Podporu má i Tlustý a Morava

Jednání místní ODS v České Lípě, kam spadá Juraj Raninec, zatím nikdo nenavrhl. Tlustého stranické chování ale už posuzovala oblastní rada ODS v Rakovníku. Také ona svého poslance podpořila. Tlustý by podle ní neměl odcházet ani se sněmovny, ani ze strany - což je v rozporu s názorem vedení občanských demokratů.

Členem ODS zůstává i Jan Morava, který stál na počátku kauzy. Podle reportáže, kterou odvysílala televize Nova, se snažil šířit podvržené intimní fotografie Vlastimila Tlustého. Nechal se také tajně vyfotit s dcerou poslankyně zelených Olgy Zubové. Fotografie chtěl podle reportáže použít k zastrašování političky, která ve sněmovně nehlasuje vždy s koalicí.

Jan Morava
Zdroj: ČT24
Vydáno pod