Auto v Bílovicích vrazilo do rodinného domu, tři lidé nepřežili

Bílovice (Uherskohradišťsko) - Tři lidé dnes odpoledne zahynuli při dopravní nehodě osobního auta v Bílovicích nedaleko Uherského Hradiště. Fiat Punto narazil do rodinného domu. Sedmadvacetiletý řidič vozidla a šestapadesátiletá spolujezdkyně zahynuli na místě, jednadvacetiletá dívka pak zemřela po vyproštění z vraku auta. Uvedl to mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Podle výpovědí svědků řidič fiatu nejprve při vjezdu do obce v klesání ve směru od Březolup riskantním způsobem předjížděl jiné osobní vozidlo. „Předjížděnému autu urazil zpětné zrcátko a následně ve vysoké rychlosti havaroval v zatáčce mimo silnici, kde narazil do rodinného domu,“ uvedl Mitáček.

Dva z cestujících po nárazu zemřeli okamžitě, vyprošťování mladé dívky ze zcela zdemolovaného auta trvalo asi půl hodiny. „Po mimořádně náročném vyprošťování jsme ji přenesli do sanitky, kde další půlhodinu zdravotníci bojovali o její život, ale tento boj prohráli,“ dodal Mitáček. Jednadvacetiletá oběť nehody byla jako jediná z cestujících ve vozidle připoutána bezpečnostním pásem. 

Při vyprošťování mrtvých těl museli hasiči vrak havarovaného vozu nejprve vytáhnout z rodinného domu, aby se je vůbec podařilo dostat ven. Případ na místě vyšetřovala uherskohradišťská policie a doprava v místě nehody byla odkláněna na jiné trasy. 

V tomto roce si tak dopravní nehody na silnicích Uherskohradišťska vyžádaly už devět obětí. Osm lidí letos zahynulo na Kroměřížsku, po sedmi obětech si vyžádaly dopravní nehody na silnicích Vsetínska a Zlínska. Dohromady letos na silnicích Zlínského kraje zahynulo 31 lidí.