Hasiči lovili auto z rybníka

Horní Suchá (Karvinsko) - Hasiči zasahovali v neděli dopoledne v Horní Suché u rybníka Pod Pašůvkou v Hornosušské ulici, kam vjel řidič osobního automobilu Seat. Pomocí jeřábu auto vytáhli na břeh. Vozidlo zůstalo u břehu na střeše a ponořené do vody asi 30 centimetrů. Řidiči se podařilo ze Seatu vylézt, informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Z místa nehody utekl muž do svého domu, který měl jen nedaleko od rybníka. Na operační středisko hasičů a zdravotnickou záchrannou službu pak zavolal buď sám, nebo jeho příbuzní. Na místo ihned vyjely dvě profesionální hasičské jednotky a rychlá záchranná služba do domova řidiče. „Podle dostupných informací ale nebyl zraněn tak, aby byl ohrožen na životě,“ doplnil mluvčí.

Hasiči odstranili z hladiny rybníka provozní kapaliny z havarovaného auta, k dispozici měli chemický kontejner. Protože na hladině plaval pouze tenký olejový film, podařilo se hasičům rybník dobře vyčistit.

Škoda bude podle rybářského hospodáře a zástupců odboru životního prostředí havířovského magistrátu a státního podniku Povodí Odry nulová.