Při nehodách o víkendu zemřelo sedm lidí

Praha - Během víkendu zahynulo při dopravních nehodách sedm lidí. Minulý víkend jich zemřelo pět a před 14 dny čtyři. Celkem od počátku tohoto roku zemřelo při dopravních nehodách podle neoficiálních informací téměř 650 lidí. Loni zemřelo za stejnou dobu přes 730 lidí.

V sobotu zemřel jeden muž při nehodě osobního auta u obce Druhanov na Havlíčkobrodsku. Vůz zřejmě sjel ze silnice a převrátil se. Další řidič osobního vozu zemřel týž den mezi Děčínem a Ústím nad Labem, kde zřejmě ve vysoké rychlosti nezvládl řízení a jeho auto prorazilo svodidla a skončilo na břehu řeky Labe. Smutnou bilanci uzavírá sobotní smrt motocyklového kaskadéra Pavla Hanzlíka, který se zabil při exhibiční jízdě v areálu pivovaru Budvar v Českých Budějovicích, kde nezvládl jízdu na motorce, narazil do překážky a těžce se zranil. V policejních statistikách se tento případ ale neobjeví, protože se nehoda nestala na silnici.

Tři lidé nepřežili v neděli odpoledne nehodu osobního auta v Bílovicích poblíž Uherského Hradiště. Auto tam narazilo do rodinného domu. Řidič a spolujezdkyně zahynuli na místě, další dívka po vyproštění z vraku auta. V Lysé nad Labem na Nymbursku našli v neděli v příkopu u silnice kolegové mrtvého devětadvacetiletého ukrajinského dělníka, kterého srazilo auto, jehož řidič ujel. Není jasné, kdy ho auto porazilo. Tělo totiž leželo dál od silnice a projíždějící řidiči ho ze silnice nemohli vidět. Nehoda se tak mohla stát už v sobotu večer.

Nejtragičtější letošní víkendy byly soboty a neděle 23. a 24. února a 2. až 3. srpna - v každém zemřelo 11 lidí.

Tragická nehoda v Bílovicích
Zdroj: ČT24