Nehodu na D1 nepřežil slovenský řidič, kolony už se rozjely

Jihlava - Při nehodě osobního automobilu a dodávky na 79. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno zemřel dnes v podvečer devětadvacetiletý slovenský řidič. Dálnice byla několik hodin uzavřena uzavřena, po půl deváté se ale začaly kolony pomalu rozjíždět. Další dvě osoby skončily s lehčími zraněními v pelhřimovské nemocnici. Řidičova partnerka utrpěla psychický šok. Kromě lékařů proto na místě nehody zasahovala i psycholožka krajských hasičů. Řekl to lékař Miroslav Havlík z krajské záchranné služby.

Podle mluvčí krajských hasičů by alespoň jeden jízdní pruh mohl být zprůjezdněn po osmé hodině. Nehoda se stala krátce před pátou. „V pomalém stoupacím pruhu se poškodil osobní automobil, řidič proto šel umístit výstražný trojúhelník. Za ním jedoucí dodávka ho srazila a narazila do osobního auta,“ popsal Havlík průběh nehody. Řidič utrpěl těžká zranění.

Řidiči sjížděli ve směru na Brno sjíždět na 75. kilometru ve směru na Hořice, zpět se vraceli nájezdem na 81. kilometru u Koberovic. Nehoda se stala poblíž vodní nádrže Želivka, která slouží jako zásobárna pitné vody pro Prahu. Podle hasičů ale žádné nebezpečí nehrozí.

Nehody na D1 si tak dnes vyžádaly už dvě oběti. V noci se na 195. kilometru dálnice u Brna čelně srazila dvě auta. Stalo se tak ve chvíli, kdy čtyřiačtyřicetiletý polský řidič najel do protisměru. Při kolizi jeden člověk zemřel a šest lidí bylo zraněno. Dálnice byla bezmála čtyři hodiny neprůjezdná.