Muž z Plzně měl v rekreačním domku přes 30 střelných zbraní

Plzeň - Policisté objevili spolu s experty z útvaru pro odhalování organizovaného zločinu v rekreačním domku v Plzni kolem 30 zbraní. Při domovní prohlídce objektu v oblasti Na Výsluní zabavili šest kulometů, některé až z první a druhé světové války, osm pušek, osm revolverů a další zbraně i střelivo. Jejich šestatřicetiletý majitel je podezřelý z trestného činu nedovoleného ozbrojování.

„Prohlídka byla provedena v pátek. Všechny zbraně policisté zajistili a převezli ke zkoumání balistikům a pyrotechnikům,“ informovala policejní mluvčí Ivana Telekešová. Muž podle ní policistům tvrdil, že jsou zbraně jeho koníčkem a má je pouze pro sběratelské účely. Většina z nich podle jeho slov ani není funkční.

Kulomety, pušky, revolery a brokovnice 

Podle mluvčí je přesto podezřelý ze spáchání trestného činu nedovolené ozbrojování. O jeho dalším osudu rozhodnou podle výsledků všech provedených expertíz justiční orgány. Mezi zabavenými zbraněmi jsou kromě kulometů, pušek a revolverů, také dvě lovecké brokovnice, jedna signální pistole, vzduchovka, různé druhy střeliva a další části střelných zbraní.

Vydáno pod