Ostravský bezdomovec dostal za vraždu dalšího bezdomovce 11,5 roku

Ostrava - Krajský soud v Ostravě dnes udělil Jaroslavu Horákovi, který letos v Ostravě nožem zabil dalšího bezdomovce, 11,5 roku vězení. Muž si ponechal lhůtu na odvolání, státní zástupce se ho vzdal. Podle obžaloby Horák zabíjel ve stavu středně těžké opilosti a po slovním konfliktu. Oba bezdomovci přežívali v komunitě v rozpadajícím se areálu bývalého koupaliště v Mariánských Horách - Hulvákách.

Obžalovaný na svou oběť zaútočil velkým nožem a způsobil jí dvě rány, které zasáhly vnitřní orgány. Zraněný muž později v nemocnici zemřel. Horák připouští konflikt i to, že měl nůž v ruce v době, kdy se pobodaný skácel na zem. Tvrdí ale, že si na samotný útok kvůli opilosti nepamatuje. Podle soudních znalců je ale za své jednání plně zodpovědný.

Ve vězení strávil už 25 let 

Třiapadesátiletý Horák už má za sebou pestrou kriminální minulost, která začala už v roce 1971. Ve vězení strávil především za krádeže 25 let svého života. Tresty ale dostal i za pokus o znásilnění, ublížení na zdraví, výtržnictví nebo útok na veřejného činitele.