Obyvatelé Ostrova na Karlovarsku protestují proti stavbě silnice

Ostrov na Karlovarsku - Obyvatelé části města Ostrov na Karlovarsku protestují proti úmyslu radnice vybudovat v obytné čtvrti silniční propojku, která má vést k novému bytovému komplexu. Přivedla by do klidné čtvrti mezi rodinné domy těžkou dopravu. Odpůrci stavby se bojí o svůj klid, své zdraví i majetek a sepisují petici.

Nová silnice by do míst, kde nyní projíždějí jen majitelé dvojdomků, by přivedla každý den až 6000 aut. Podle místních by to dřevěné rychlostavby z šedesátých let nevydrží a ceny všech nemovitostí klesnou. „Za jedno odpoledne jsme sehnali asi 180 podpisů lidí, kterých se to týká. Ta silnice bude pokračovat dál k základní škole, kde jsou další domy a bydlí tam také stovky lidí,“ říká organizátor petice Vilém Nicko.

Podle vyjádření starosty se nová silnice musí postavit, protože na okraji města vznikne 270 nových bytů, které budou potřebovat dopravně obsloužit. Nová propojka by měla také ulehčit dopravě v okolí zámku, kde bude knihovna a městský úřad. „Ta stavba proběhla všemi dotčenými orgány státní správy, které se k to mu měly vyjádřit. Bylo tam dokonce zjišťování vlivu na životní prostředí, takzvaná EIA. Vyjadřovala se k tomu hygiena,“ tvrdí starosta Ostrova Jan Bureš (ODS).