Policisté hledají druhého účastníka incidentu před pražským klubem Cross

Praha - Pražští policisté pátrají po druhém účastníkovi incidentu, ke kterému došlo v sobotu 20. září v časných ranních hodinách před holešovickým klubem Cross. Při šarvátce dvou aktérů spadl za dosud nejasných okolností na 26letého mladíka kámen z kovové skulptury a muž závažným poraněním hlavy na místě podlehl. Druhý z účastníků šarvátky ještě před příjezdem policejních hlídek z místa utekl. Kriminalistům se ho zatím nedaří dopadnout, a o pomoc v jeho nalezení tak požádala veřejnost. Majitel klubu, ve kterém k šarvátce došlo, vypsal za poskytnutí informací vedoucích k objasnění případu finanční odměnu.

Policistům se již k šarvátce, která se z prostoru klubu v Plynární ulici v Praze 7 posléze přenesla před provozovnu, podařily získat první svědecké výpovědi, které mimo jiné tvrdí, že si jeden z přítomných návštěvníků klubu nahrával incident na mobilní telefon. I jeho svědectví by mohlo pomoci při vyšetřování.

Hledaný druhý účastník, který podle svědků konflikt vyvolal, je muž bílé pleti ve věku mezi 25 až 30 lety, střední postavy, má rovné vlasy po ramena stažené do culíku s pěšinkou uprostřed. Oblečen byl do světlého trička pravděpodobně bez nápisu a tříčtvrtečních kalhot. V prostorách klubu se měl pohybovat ve společnosti přibližně 25leté ženy, štíhlé postavy, s dlouhými rovnými blond vlasy.

Právě po těchto dvou osobách vyhlásila policie pátrání, protože by mohly poskytnout další informace k průběhu konfliktu a pomoci k řádnému objasnění celé věci. Případní svědci mohou kontaktovat přímo kriminalisty na telefonním čísle 731 553 137 nebo informovat o jakýchkoliv podrobnostech prostřednictvím linky 158.