Při nehodě policejního auta bylo zraněno šest lidí

Pardubice - Šest lidí, včetně jedné policistky se zranilo dnes v Pardubicích při nehodě policejního auta s osobním vozem. Kdo nehodu zavinil, vyšetřovatelé teprve zjišťují. Dnes to řekly mluvčí pardubické nemocnice Ivana Faiklová a mluvčí pardubických policistů Markéta Janovská. Policisté podle Janovské jeli na zásah. "V policejním voze jely dvě osoby, v osobním voze byli čtyři lidé," řekla.

Policejní auto jelo nejspíš po hlavní silnici v lokalitě Drážka, osobní auto přijíždělo z vedlejší Dašické ulice. Podle svědků byl osobní vůz nárazem hodně zdemolovaný.

Lékaři podle Faiklové ošetřili ambulantně šest lidí, jeden z nich zůstal v nemocnici na pozorování, uvedla. Bližší podrobnosti mluvčí sdělovat nesměla, podle všeho však jde o lehká zranění, protože účastníky nehody přímo na místě ošetřovali záchranáři bez lékaře, zjistila ČTK na operačním středisku krajské Zdravotnické záchranné služby.

Podobná nehoda se stala 1. září. Policisté se srazili se sanitkou, když pronásledovali řidiče podezřelého z krádeže auta. V policejním autě a sanitce nebyl nikdo zraněn. Převáženého pacienta zdravotníci přeložili do jiného vozu. Doprava byla během vyšetřování nehody řízena kyvadlově. Další hlídky mezitím dostihly ujíždějícího řidiče mezi Heřmanovým Městcem a Čáslaví. Podle Janovské se však obdobné nehody příliš často nedějí.