Za vraždu milenky půjde lékař na 14 let do vězení

Praha - Lékař Vladimír Mikuš půjde za vraždu své bývalé milenky na 14 let do vězení. Rozhodl o tom dnes pražský městský soud. Mikuše poslal soud už jednou nepravomocně na šest let do vězení za ublížení na zdraví s následkem smrti, protože tělo ženy se do té doby nepodařilo objevit. Odvolací senát ale v červnu rozsudek zrušil a vrátil případ k novému projednání. Tělo Sekáčové totiž několik dní před zahájením odvolacího jednání našli v Orlické přehradě rybáři. Dnešní verdikt je nepravomocný, lze se proti němu odvolat.

Žena zmizela v únoru 2007. Její manžel se obrátil na policii, když nepřišla domů. Poslední stopy ženy vedly do Plzně, kde se podle obžaloby setkala s Mikušem. Tam také policie našla její automobil. Po zmizení Sekáčové zmizel i Mikuš. Odcestoval do Německa, kde ho na žádost českých orgánů zadržela tamní policie. V červnu 2007 byl pak eskortován do Prahy. 

Mikuš údajně Sekáčovou vylákal do oblasti Orlické přehrady, kde po ní vystřelil z plynové pistole, aby snížil její schopnost se bránit. Poté ji udeřil do obličeje a přelepil dýchací cesty lepicí páskou, načež se Sekáčová udusila.