Prahu a Starou Boleslav čekají Svatováclavské slavnosti

Praha - I letos se budou konat Svatováclavské slavnosti, které každoročně připomínají osobu českého patrona svatého Václava. Lidé se tak vydají na národní svatováclavskou pouť. Dvoudenní oslavy plné koncertů, bohoslužeb, historických průvodů, ohňostrojů a pouťové zábavy vyvrcholí v sobotu dopolední bohoslužbou na Mariánském náměstí ve Staré Boleslavi. Večer je v bazilice sv. Václava zakončí slavnostní koncert a nešpory.

Pásmo zpěvů, zamyšlení a promluv, které se budou rovněž týkat svatého Václava, se dnes v podvečer uskuteční pod jeho sochou na Václavském náměstí v Praze. Svátečním slovem k přítomným promluví také kardinál Miloslav Vlk.

Svatováclavské duchovní zastavení se pořádá již třetím rokem a předznamenává svatováclavskou pouť ve Staré Boleslavi. Ta letos oslavuje 1100. výročí narození svatého Václava a propojení českého národa s křesťanskými hodnotami.

Po duchovním programu bude na Václavském náměstí večer následovat hudba. Druhý den vystoupí středověcí muzikanti, gotické a středověké taneční skupiny či šermířská skupina. Lidé se mohou těšit i na stánky s koláči, perníkem či medovinou.