K výkonu trestu za vraždu Horákové by měla bývalá prokurátorka nastoupit v říjnu

Praha - Bývalá prokurátorka z procesu s Miladou Horákovou Ludmila Brožová-Polednová by měla nastoupit trest za justiční vraždu do konce října. Za své činy bude pykat ve věznici v Plzni-Borech. Zda do výkonu trestu nastoupí, ale není jisté, zřejmě požádá o odklad ze zdravotních důvodů. Informaci přineslo dnešní vydání deníku Právo.

„Po dohodě s vedoucí naší trestní kanceláře dáváme paní Polednové nástup trestu do 31. října, aby měla dostatek času vyřídit si všechny záležitosti,“ vysvětlil soudce Petr Braun, jehož senát měl případ na starosti.

Polednovou zřejmě od vězení zachrání vysoký věk

Pravděpodobnost nástupu do vězení je však u Brožové-Polednové velmi malá. Odsouzené prokurátorce je totiž již šestaosmdesát let a soudce očekává, že podá žádost o odklad trestu ze zdravotních důvodů. „Příliš nevěřím tomu, že by ten trest nastoupila,“ říká Braun.

Ludmila Brožová-Polednová dostala šestiletý trest za podíl na justiční vraždě doktorky Milady Horákové a dalších tří lidí na počátku 50. let minulého století. Liberálně smýšlející Horákovou komunistický režim považoval za zrádkyni státu a jeho socialistických ideálů.