V Karlových Varech se komplikuje doprava, město nepřevzalo opravenou Vítěznou ulici

Karlovy Vary - Karlovy Vary odmítly převzít část opravené silnice ve Vítězné ulici, která je hlavní komunikací směřující do městské části Drahovice a k výpadové silnici na Prahu. Stavební firma musí odstranit už položený povrch, který neodpovídal normám. V lázních tak vzhledem k několika dalším dopravním omezením opět vznikne komplikovaná dopravní situace.

Město bude postupně rekonstruovat Vítěznou ulici po její celé délce. Letos na to vynakládá kolem 16 milionů korun. Část komunikace, z níž je nyní nutné odstranit část položené živičné vrstvy, ale naštěstí neplatilo, uvedl náměstek primátorky Petr Keřka. „Jedná se o úsek dlouhý kolem dvou stovek metrů u Čertova ostrova. Investorem byla společnost, jež tu postavila supermarket. Ani tak ale není možné, aby silnice nesplňovala požadavky,“ dodal.

Opětovné opravování dokončeného úseku nepříjemně zaskočilo především lidi bydlící na Čertově ostrově, kteří doufali, že po několika týdnech dopravních omezení na Vítěznou ulici znovu vyjedou. „Stavební stroje tady už něco začaly rozebírat a poškodily přívod vody. Budeme si stěžovat,“ řekl jeden z místních.

V krajském městě je navíc rozsáhlé dopravní omezení v části Rybáře, kde začala rozsáhlá rekonstrukce tamní hlavní dopravní tepny, Sokolovské ulice. Část je zcela uzavřená, v další je provoz omezen. Ze své původní trasy jsou odkláněny rovněž autobusy MHD. Opravy v Sokolovské ulici potrvají po etapách až do konce příštího roku. Rozkopaná je také Chebská ulice ve čtvrti Dvory, která je výpadovou silnicí na Sokolov.