Policisté se připravují na setkání neonacistů v Hodoníně

Hodonín - Policie v Hodoníně je v plné pohotovosti a čeká ji zřejmě dlouhá noc, připravuje se na plánované večerní setkání neonacistů. Monitoruje auta, která vjíždějí do města, a podle toho usuzuje možný počet účastníků akce. Koncert neonacistických kapel by se měl uskutečnit na doposud neznámém místě. Je možné, že se k němu budou neonacisté přesouvat pochodem od hodonínské pizzerie, kde mají sraz. Zda se koncert neonacistických kapel ve městě opravdu uskuteční, policie nepotvrdila, mohou to být spekulace.

Podle informací policie by se dnes v Hodoníně měl konat také koncert punkových kapel a na jiném místě setkání Romů. „Sejdou se v jedné z místních restaurací,“ řekl mluvčí. Policie podle něj bude kvůli akcím dění v ulicích sledovat a v případě potřeby zasáhne.

Pořadatelé o akci informovali začátkem září na některých webových stránkách příznivců neonacismu. Po několika dnech ale pozvánku stáhli, informace o koncertě se objevily v médiích. Podle protifašistického sdružení Antifa se však koncert konat bude, dokazuje to prý pozvánkový plakát.

Akce neonacistů je podle všeho velkou provokací, loni v květnu zde v Hodoníně skupina skinheadů ubila romského mladíka.