Měsíc nepojedou vlaky mezi Tršnicí a Luby

Karlovy Vary - Cestující na železnici v Karlovarském kraji se musí letos smířit s další výlukou, tentokrát na trati mezi Tršnicí a Luby na Chebsku. Stavební práce na úpravách stanice Tršnice a na kolejích vyřadí veškeré vlaky z provozu od 1. do 21. října. Po celou dobu výluky je náhradní autobusová doprava, informoval Vladimír Omelka, ředitel krajského centra osobní dopravy.

České dráhy připravily na celé období zvláštní výlukový jízdní řád. Z nich nevypadla žádná ze zastávek na trati. Jejich počet se dokonce zvýšil, uvedl Omelka. Tyto náhradní zastávky jsou většinou mimo nádraží, často na zastávkách pravidelných autobusových linek. „Autobusové spoje zastaví cestujícím také na některých místech, kam vlak běžně nejezdí, například v obcích Křižovatka a Hrzín,“ uvedl ředitel dopravního centra.

Některé náhradní autobusové spoje pojedou ve směru Luby u Chebu - Cheb kvůli zachování přípojů v Chebu mimo stanici Tršnice. Cestující těchto spojů musí proto dojet náhradním autobusovým spojem do Chebu. Odtud použijí buď mimořádně zavedený autobusový spoj nebo vlak do stanice Tršnice. „Vlaků projíždějící přes Tršnici mezi Chebem a Karlovými Vary se výluka nedotkne,“ dodal Omelka.

V Karlovarském kraji už byla letos kvůli stavebním pracím uzavřena téměř dva měsíce část krušnohorské trati mezi Nejdkem a Potůčky. Na železnici prošel opravou novohamerský tunel a přejezd. Výluky komplikují provoz i na trati mezi Chebem a Plzní, kde začala rozsáhlá modernizace železnice.