Nehoda u Votic si vyžádala lidský život

Votice (Benešovsko) - Silnici I/3 u Votic na Benešovsku v pondělí dopoledne zablokovala nehoda osobního auta a dodávky, která si vyžádala jedno úmrtí a dvě těžká zranění. Zraněné přepravil vrtulník záchranné služby do pražské nemocnice, řekla mluvčí benešovské policie Zuzana Stránská. Kolize se stala před půl jedenáctou u Votic ve směru od Tábora na Benešov.

„Mladý řidič jednoho z vozů na místě podlehl mnohočetným poraněním, která byla neslučitelná se životem,“ konstatovala mluvčí středočeské záchranné služby Nina Šeblová. Zdravotnická posádka, která na místo dorazila jako první, se mladíka marně pokoušela oživit.

Osmatřicetiletý řidič druhého vozu byl s otřesem mozku a podezřením na vnitřní zranění letecky přepraven na traumacentrum motolské nemocnice. Jeho třiadvacetiletý spolujezdec skončil s poraněním kyčle a nosu na chirurgické ambulanci benešovské nemocnice.

Silnice byla nejdříve v obou směrech uzavřena. Později byl neprůjezdný pouze pravý jízdní pruh od Tábora a dopravu řídili policisté kyvadlově. V úseku se tvořily dlouhé kolony aut.