Srážka minibusu a auta na Českolipsku si vyžádala dva mrtvé

Dubá (Českolipsko) - Tragicky skončila dopravní nehoda, která se dnes stala v Dubé na Českolipsku. Střet osobního auta a minibusu nepřežili dva lidi. Šlo o spolujezdce řidiče, který nehodu z největší pravděpodobností zavinil. Šest cestujících z minibusu utrpělo jen lehká zranění.

Nehoda se stala asi půl kilometru za odbočkou do obce Deštná. Linkovému mikrobusu, který jel z Varnsdorfu do Prahy, vjelo do cesty osobní auto. Svědci nehody se shodují na tom, že nehodu zavinil řidič osobního auta, když předjížděl kolonu před ním jedoucích vozidel a nestihl se zařadit do svého pruhu. „Je to hrozný pocit, když vidíte, jak se to řítí proti vám a nemůžete nic dělat, je to hrozný pocit,“ říká řidič mikrobusu Jaroslav křemením.

Dva jeho spolujezdci ve věku padesát tři a padesát sedm let podlehli svým zraněním na místě nehody. V minibuse, který zajišťuje dopravu na lince Praha- Varnsdorf, cestovalo osmnáct lidí. Zranění utrpělo šest z nich a tři zůstanou minimálně jednu noc v nemocnici. V ohrožení života ale nejsou.

##GMAP:480:Nehoda minibusu na Českolipsku## 

Mluvčí krajského hasičského záchranného sboru Ivana Michalíčková uvedla, že na místě zasahovali profesionální hasiči z České Lípy spolu s dobrovolníky z Dubé a také letecká záchranná služba s vrtulníkem. Hasiči pak odstraňovali následky nehody čtyři hodiny.