Žena se chtěla zbavit manžela, o vraždě se radila s kartářkou

Olomouc - Za přípravu vraždy svého manžela si pětačtyřicetiletá Silvie Puškášová odpyká 12 let ve vězení. Rozhodl o tom olomoucký vrchní soud, který tak potvrdil předchozí verdikt krajského soudu. Žena podle obžaloby chtěla svého o 13 let staršího muže zavraždit kvůli jeho pojistce, po jeho smrti by totiž získala přes milion korun.

Puškášová podle obžaloby vraždu plánovala loni na podzim. Po kartářce
požadovala, aby zajistila osobu, která by byla ochotná manžela,
zaměstnaného u městské policie, za půl milionu korun usmrtit. Mělo k tomu dojít v pracovní době a tak, aby to bylo posuzováno jako pracovní úraz. Žena by tím získala peníze z jeho úrazového pojištění a také z jeho
penzijního připojištění.

V říjnu loňského roku ženě předala čtyři fotografie svého muže a podepsala směnku na půl milionu korun. Zavražděn měl být na konci října, Puškášovou však zadrželi policisté. Kartářka je totiž o jejím záměru informovala.

Kartářka měla mít kontakty na podsvětí 

Puškášová svého činu u soudu už dříve litovala. Přesto se odvolala a po
soudcích vrchního soudu dnes žádala, aby její případ vrátili krajskému
soudu. Tvrdila, že nebyla objektivně zjištěna věrohodnost kartářky a nebyla řádně prokázána ani výše majetkového prospěchu, který měla z vraždy manžela dosáhnout. Trest se jí navíc jevil jako nepřiměřeně přísný. To však soudci odmítli. „Trest je na samé spodní hranici, která v tomto případě činí 12 až 15 let. Z důkazů jednoznačně vyplývá, že vraždou chtěla získat majetkový prospěch,“ podotkl mluvčí soudu.

Žena by smrtí manžela mohla získat kolem 1,2 milionu korun. I proto
nabízela za vraždu až půl milionu korun. Za zbytek získané částky si chtěla koupit byt. Využila přitom kontaktu s kartářkou, jejíž bývalý manžel si odpykává trest za vraždu. Domnívala se, že jí může zprostředkovat kontakty s podsvětím. Štefana Puškáše, který pracuje jako strážník pražské městské policie, měl podle plánu najatý vrah strčit pod tramvaj.

Vydáno pod