Na novou trať do Radlic vyjedou tramvaje 4. října

Praha - V sobotu 4. října začnou v Praze jezdit tramvaje na nové tramvajové trati Laurová - Radlická. Zároveň bude obnoven tramvajový provoz v úseku Na Knížecí - Laurová, kde byl přerušen letos v dubnu. V této souvislosti dojde ke změnám tramvajové dopravy v oblasti Smíchova, Radlic a Košíř, informoval Dopravní podnik hlavního města Prahy.

Výstavba nové trati z Laurové k Radlické začala loni v srpnu. Na úseku o délce 1,1 kilometru budou nové zastávky Radlická škola a Radlická.

Linka 4 ve směru od Anděla bude v ranní přepravní špičce prodloužena do Sídliště Řepy.

Linka 6 ve směru od Kubánského náměstí bude ze zastávky Anděl (v Plzeňské ulici) vedena přes zastávky Bertramka a Klamovka do obratiště Kotlářka, kde bude ukončena. V provozu bude pouze v pracovní dny přibližně od 6:00 do 21:00.

Linka 7 ve směru od Ústředních dílen DP pojede ze zastávky Anděl (v Nádražní ulici) přes zastávky Na Knížecí, Křížová, Braunova, Laurová a Škola Radlice do obratiště Radlická, kde bude ukončena. Současně bude zrušen provoz náhradní autobusové dopravy X-6.

Z důvodu optimalizace autobusové sítě Dopravní podnik od 4. října trvale změní trasy některých autobusových linek v denním provozu.

Linka 154 se bude zkrácena do trasy Skalka - Chodov. Linka 182 se zkracuje do trasy Kloboučnická - Sídliště Lhotka, v provozu je pouze v ranní přepravní špičce pracovního dne. Linka 189 je posílena v odpolední špičce (náhradou za linku 182). Školní linka 553 je prodloužena do trasy U Slunce - Škola Dubeč - Na Návsi, informoval pražský dopravní podnik.