Hromadná nehoda blokovala provoz u pražského Barrandovského mostu

Praha - Dva těžce zraněné převezla do nemocnic pražská záchranná služba po srážce čtyř osobních aut na sjezdu z Barrandovského mostu do Modřan. Nehoda se stala kolem půl druhé. Kvůli jednomu ze zraněných musel na místě přistát vrtulník a zhruba na hodinu tam byla zablokována doprava.

„Jedno z vozidel bylo hodně zdevastované, hasiči z něho museli vystříhat dva lidi,“ uvedl dispečer pražských hasičů. Zasahující posádky na místě poskytly neodkladnou přednemocniční péči dvěma vážně zraněným. Neznámý asi šedesátiletý muž byl s cévní mozkovou příhodou, otřesem mozku a úrazem hlavy převezen na chirurgii Všeobecné fakultní nemocnice. Druhého těžce zraněného pacienta dopravila letecká záchranná služba ve vážném zdravotním stavu do vinohradské nemocnice.

U havárie kromě vrtulníku zasahovaly také tři sanitky a posádka s lékařem. Podle policistů byl kvůli přistání vrtulníku zcela uzavřen provoz od Modřanské ulice na Barrandovský most, značně omezen je také provoz v opačném směru. Na místě se tvoří kolony.

Vydáno pod