Žena se prý pokusila otrávit manžela koktejlem s léky

Bohumín - Třicetiletá žena se pokusila otrávit manžela, zřejmě kvůli partnerským neshodám. Zabíjet chtěla koktejlem léků, které rozpustila v nápoji. Muž si ale všiml, že je nápoj kalný a nenapil se. "Poslední zářijový den se žena rozhodla, že ukončí život svému o pár let staršímu manželovi. Vzala několik desítek tablet různých léčiv, které byly doma, a rozpustila je v alkoholickém nápoji," řekla mluvčí severomoravské policie Soňa Štětínská. Kolem poledne nabídla nápoj manželovi s tím, ať ho v klidu vypije, zatímco ona bude pryč.

Muž si však všiml, že tekutina ve sklenici je na pohled zvláštní, kalná. „Nenapil se, což mu možná zachránilo život nebo poškození zdraví,“ uvedla Štětínská. Dodala, že případný smrtící účinek koktejlu by měl potvrdit nebo vyvrátit toxikolog, kterého policisté přibrali se žádostí o vypracování posudku. 

Policisté ženu zadrželi v úterý. Ve středu ji obvinili z pokusu o vraždu. „Dnes jsme státnímu zástupci předali podnět k podání návrhu na vzetí obviněné do vazby,“ dodala mluvčí. Ve vězení by mladá žena mohla strávit až 15 let.