Kraj Vysočina přestavěl část silnice mezi Jihlavou a Velkým Beranovem

Jihlava - Kraj Vysočina dokončil přestavbu přibližně čtyř kilometrů frekventované silnice mezi Jihlavou - Helenínem a Velkým Beranovem. Rekonstrukce uvedeného úseku trvala déle než rok a stála 83 milionů korun. Vozovka byla rozšířena a dostala nový povrch, přestavěny byly i tři silniční mosty, uvedl František Kinc ze stavební společnosti Skanska DS. Projekt z větší části zaplatí unie.

Rekonstrukce silnice II/602, která slouží i jako přivaděč k dálnici D1, začala loni v červenci a prováděla se při plném provozu. Komunikace byla rozšířena na devět metrů, což by mělo řidičům zajistit pohodlnější a bezpečnější jízdu.

Právě dokončená akce je součástí dlouhodobého krajského plánu na modernizaci silnice II/602, po které doprava proudí přes Pelhřimovsko, Jihlavsko a Žďársko. Jako první byl přestavěn úsek od Velkého Beranova směrem na Velké Meziříčí. Náklady činily 172 milionů korun a také je z větší části zaplatí Brusel. Další tři velké přestavby se na silnici II/602 ještě chystají.

Kraj Vysočina vlastní skoro 4600 kilometrů silnic II. a III. třídy. Unie na jejich zlepšení od roku 2002 do loňska přidala 210 milionů Kč. Podstatně větší peníze z EU na modernizaci silnic kraj očekává do roku 2013.

Vydáno pod