Nepostižitelní lepiči plakátů zaměstnávají silničáře v Ústeckém kraji

Ústí nad Labem - Předvolební kampaň v Ústeckém kraji ukázala i svou odvrácenou tvář. Na mnoha místech se objevily načerno vylepené předvolební plakáty sociální demokracie. Nejvíc starostí dělají silničářům. Mnohé se totiž objevily i na dopravních značkách. Správa a údržba silnic tvrdí, že za odstranění plakátů už zaplatila stovky tisíc korun.

Na zastávkách, sloupech, ale i na dopravních značkách se objevily načerno vylepené plakáty ČSSD. Desítky míst po celém kraji jsou jimi téměř posety. Nejvíc zaměstnávají správu a údržbu silnic, její zaměstnanci je odstraňují téměř neustále. „Jsou tak agilní, že to přes noc znovu vylepí a práce se pořád opakuje,“ popisuje situaci technický náměstek Správy a údržby silnic Ústeckého kraje Jaroslav Tačner.  

Sociální demokracie odmítá, že by za černým výlepem stáli její lidé. Od plakátů se distancuje i agentura, která pro ČSSD pracuje. Kdo je lepí, zatím netuší ani silničáři. „Tato činnost ohrožuje bezpečnost silničního provozu. Snažíme se apelovat, ale odpověď je jednoznačná - nikdo o tom neví,“ líčí marnost práce silničářů Jaroslav Tačner. „My za tím vidíme nekalý politický souboj, politickou konkurenci a taky možná souboj reklamních agentur,“ nabízí vysvětlení šéf ČSSD v Ústeckém kraji Petr Benda. „Nemáme s tím nic společného, nic takového nebylo v zadání,“ odmítá podezření šéf agentury pracující pro ČSSD Jiří Jurtin.

Škody, které politické strany černým výlepem způsobují, jdou podle silničářů už teď do stovek tisíc korun. „Náklady dosáhly půl miliónu. Jestli to bude pokračovat, tak to může dosáhnout i částky jednoho miliónu korun,“ odhaduje Jaroslav Tačner.

Silničářům už došla trpělivost a chtějí škody za odstraňování plakátů vymáhat. Podali už podnět ke správnímu řízení na hnutí Severočeši.cz. Jejich načerno vylepené plakáty zaplavily před několika týdny Děčínsko.