Víkendové teploty klesnou v noci pod nulu, na horách může i sněžit

Praha - Česko čeká chladný víkend, noční teploty můžou o víkendu klesnout až pod bod mrazu a na horách se můžou objevit smíšené nebo sněhové přeháňky. Krátké rukávy ale ještě nezandávejte do skříní, příští týden totiž můžou teploty vylézt až na 20 stupňů. A jelikož bude občas i pršet, houbaři by se mohli těšit na tučné úlovky.

Pátek bude zatažený a na celém území budou dešťové přeháňky. Méně pršet bude zřejmě jen na severozápadě Čech. Denní teploty budou dosahovat 11 až 15 °C, na horách v 1000 metrech bude pět stupňů. Od západu bude foukat slabý vítr o rychlosti dva až pět m/s. V noci a zítra bude polojasno až oblačno, místy přeháňky, které budou na východě republiky častější. Teploty v noci klesnou na 3 až 6 °C a neohřejete se ani přes den, bude totiž jen 9 až 13 stupňů.

V neděli bude polojasno, ráno ojediněle mlhy. Během dne bude od západu postupně přibývat oblačnost a v Čechách budou na některých místech dešťové přeháňky. Teploty v noci klesnou někde až pod bod mrazu, budou se pohybovat v rozpětí 3 až -1 °C. Přes den vystoupí teploměr na 10 až 14 stupňů.

Se začátkem pracovního týdne se počasí tradičně zlepší, v pondělí bude 14 až 18 stupňů, v úterý pak ještě o jeden stupeň tepleji. Postupně bude ubývat i oblačnost, ráno ale musíte místy počítat s mlhou. Nejteplejší dny budou podle předpovědi středa, čtvrtek a pátek, kdy by mohly teploty vystoupat až na dvacet stupňů. Od západu k nám ale bude přicházet velká oblačnost s občasným deštěm. Teploty v noci budou po celý týden klesat k pěti stupňům.

Vydáno pod