Zemanovci jednali o stanovách

Praha - V pražském Kongresovém centru se sešli Přátelé Miloše Zemana. Koná se zde ustavující shromáždění tohoto občanského sdružení. Mělo by definitivně schválit programové prohlášení a stanovy. V Kongresovém centru se sešlo na šest stovek lidí, je mezi nimi mnoho bývalých poslanců či ministrů z řad sociálních demokratů.

Sdružení Přátelé Miloše Zemana si jako hlavní cíl určilo přispívat ke kultivaci veřejného života a také propagovat postoje a názory Miloše Zemana. Jako další - neméně důležitý - oficiální cíl uvádí sdružení dostat v roce 2013 v prezidentských volbách Zemana na Hrad. Potvrdil to předseda sdružení Miroslav Grégr.

Miloš Zeman prohlásil, že Přátelé by neměli být ani jeho fanklubem ani jeho politickou stranou. Podle svých slov Zeman v životě nikoho nepodrazil, nic si nenakradl a dodržel všechny dohody, které uzavřel.

To ho má odlišovat od těch, kteří se na politické scéně pohybují teď. Sdružení Přátelé Miloše Zemana by mělo podle něj při ve volbách podporovat schopné kandidáty, ne šedivé myši, kterým jde jen o funkce.