Paroubek vystoupal na Říp

Krabčice - Sociální demokraté a jejich příznivci si udělali výlet na horu Říp. Obvykle tam chodívají před volbami ukázat svou sílu. Poprvé se tam sešli před parlamentními volbami v roce 2002. Od té doby se z těchto výstupů stala tradice. Letošní předvolební mítink ČSSD na Řípu odstartovaly hity Michala Davida a Stanislava Hložka. Účastnilo se celé vedení strany v čele s předsedou Jiřím Paroubkem.

Politické grémium, které se sešlo hned ráno, rozhodlo, že hned po krajských a senátních volbách se sociální demokraté znovu pokusí vyjádřit nedůvěru vládě Mirka Topolánka /ODS/.

ČSSD prohlašuje, že za dva roky jeho vlády se zpomalil růst ekonomiky, ale ceny služeb rostou dvakrát rychleji než za vlád předchozích. Návrh na vyjádření nedůvěry vládě už podepsali všichni sociálnědemokratičtí poslanci. „Myslím si, že po skandálech, které proběhly v posledních týdnech, kdy se protřepává mravní integrita některých členů Topolánkovy vlády, je to logický závěr,“ dodal předseda strany Jiří Paroubek.

Předseda opoziční ČSSD Jiří Paroubek na Řípu sebevědomě prohlásil, že doufá, že sociální demokraté uspějí ve volbách ve většině krajů. Také by chtěli zlomit nadvládu ODS v Senátu.