Spolujezdec nepřežil nehodu terénního vozu v lese

Lačnov (Vsetínsko) - Devětapadesátiletý spolujezdec nepřežil v neděli odpoledne nehodu terénního vozu v lese u obce Lačnov na Vsetínsku. Vozidlo mysliveckého spolku zavážející krmivo pro zvěř se při jízdě na svahu převrátilo a následně zavalilo muže, který z auta při havárii vypadl. Postižený těžkým zraněním na místě podlehl. Silně podnapilý řidič naopak vyvázl nezraněn.

Na místo jako první vyjeli profesionální hasiči z Valašských Klobouků a vůz zdravotnické záchranné služby. Jenže obě vozidla v těžkém terénu zapadla, a záchranáři tak museli jít k místu nehody necelé čtyři kilometry pěšky. Mezitím operační důstojník hasičů povolal jednotku ze Vsetína, která s terénním vozem hasičů na místo nehody projela. Zraněnému muži už ale nebylo pomoci. Případem se nyní zabývá policie.

Událost není ojedinělým neštěstím ve Zlínském kraji, k němuž museli záchranáři vyrazit do těžkého lesního terénu. Naposledy minulý pátek utrpěl vážné zranění čtyřicetiletý muž, který svážel traktorem dřevo v lese u Zubří na Vsetínsku. Stroj dostal smyk, převrátil se a začal se kutálet ze svahu. Řidič při tom vypadl ze sedadla a valící se traktor ho poranil.