Největší zlínské sídliště čeká uzavírka hlavního tahu

Zlín - Největší zlínské sídliště Jižní Svahy čeká další uzavírka hlavního tahu - ulice Okružní. Horní třetina obnovované komunikace bude uzavřena 11. října, dolní třetina pak o den později, informovalo Ředitelství silnic Zlínského kraje. Řidiči tak musejí očekávat zásadní problémy v dopravě, protože z oblasti žádné vhodné objízdné trasy nevedou a na uzavřené úseky se nebude moci vjíždět.

„Tímto by měly být práce na rekonstrukci ulice, kromě budování nových zastávek a provedení vodorovného dopravního značení, skončeny. Problém by nastal, kdyby o tomto víkendu vytrvale pršelo a pokládka vrchního koberce se nemohla uskutečnit,“ upozornil ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje Radek Berecka. Rekonstrukce vozovky by se tak o dva týdny protáhla, oba úseky by byly postupně uzavřeny 25. a 26. října.

V době uzavírky nebude moci na obnovovaný úsek komunikace vjíždět ani městská hromadná doprava. Dopravní společnost Zlín - Otrokovice (DSZO), která zde zajišťuje městskou hromadnou dopravu, proto připravila náhradní linky. V sobotu 11. října se většina linek bude otáčet na točně Středová. Stejně tak tomu bude i o den později. V sobotu bude náhradní autobusová doprava vedena přes Vršavu na točnu Kocanda a zpět, v neděli na parkoviště pod poštou 5 a zpět. Podrobnosti DSZO zveřejní na svých internetových stránkách i na vývěskách.

Obnova povrchu Okružní ulice si vyžádá zhruba čtyřicet milionů korun. Na přibližně 2,5 kilometru dlouhém úseku silničáři odfrézovávají povrch staré vozovky až do hloubky 12 centimetrů a pokládají nový asfaltobetonový koberec. Investice počítá také s vybudováním čtyř nových zastávek MHD.