Při srážce dodávky a kamionu zemřeli na Slovácku tři lidé

Bystřice pod Lopeníkem (Uherskohradišťsko) - Tři lidé nepřežili ranní srážku dodávky Citroën Jumper a nákladního automobilu Mercedes u Bystřice pod Lopeníkem na Uherskohradišťsku. Další tři účastníci nehody jsou zranění. Kamion skončil napříč silnicí, cesta k hranici se Slovenskem byla téměř šest hodin zablokovaná, uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček a uherskohradišťská policejní mluvčí Jitka Zámečníková. Provoz se podařilo plně obnovit až kolem půl jedné.

V dodávce se slovenskou poznávací značkou cestovalo pět mužů. „Podle svědků přejel řidič dodávky, mířící ke státní hranici, do protisměru, kde se čelně střetl s kamionem. Silný náraz dodávku doslova rozpáral, zcela zdemolovaná zůstala na silnici. Řidič kamionu skončil napříč vozovkou a tahačem narazil do svahu u cesty,“ popsal nehodu Mitáček.

Tři Slováci, dvaapadesátiletý řidič, jeho stejně starý spolujezdec a sedmačtyřicetiletý muž, zemřeli na místě. Osmapadesátiletý cizinec byl s vážným zraněním převezen do brněnské a čtyřiadvacetiletý mladík se středně těžkým zraněním do uherskohradišťské nemocnice. „Těžké zranění utrpěl i sedmatřicetiletý řidič kamionu z Pardubic, zdravotníci ho převezli také do Uherského Hradiště,“ uvedla Zámečníková. Dodala, že policie příčinu nehody nadále vyšetřuje, vyloučen není například mikrospánek u řidiče dodávky.

Zcela zablokovaný hlavní silniční tah způsobil značné dopravní komplikace. V obou směrech se tvořily několikakilometrové kolony, a to především tranzitujících kamionů. Hlídky policie celé dopoledne odkláněly dopravu na objízdné trasy. 

Počet letošních obětí dopravních nehod se tak na Slovácku zvýšil na 13. Po devíti životech si vyžádaly nehody na Kroměřížsku a Vsetínsku a osm na Zlínsku. Na silnicích Zlínského kraje v tomto roce zahynulo celkem 38 lidí. Loni policie v kraji evidovala celkem 61 obětí dopravních nehod, v roce 2006 jich bylo 42.

Tři lidé zemřeli 8. října ráno při čelním střetu osobní dodávky Citroën Jumper a nákladního automobilu Mercedes u obce Bystřice pod Lopeníkem na Uherskohradišťsku. Další tři účastníci nehody jsou zranění. Kamion skončil napříč silnicí, cesta k hranici se Slovenskem byla téměř šest hodin zablokovaná.
Zdroj: www.hzszlk.eu/HZS Zlínského kraje
Vydáno pod