Paroubek v inzerátu v Právu nařkl premiéra ze strachu z diskuse

Praha - Předseda opoziční sociální demokracie Jiří Paroubek dnes v inzerátu v Právu nařkl premiéra Mirka Topolánka, že se bojí diskuse s opozicí. Paroubek premiéra už v pondělí vyzval k předvolebnímu televiznímu duelu. Topolánek to ale odmítl s tím, že jde o zoufalé pokusy socialistů nesmyslně zatáhnout do regionální kampaně centrální témata.

Premiér se podle Paroubka už dva roky vyhýbá přímé konfrontaci s opozicí. „Pokud by měl Mirek Topolánek říct popravdě, co jeho vláda chystá v oblasti privatizace důchodových systémů, v oblasti privatizace nemocnic, daní, vývoje mezd a dalších ukazatelích, žádný rozumný občan by ho volit nemohl,“ tvrdí Paroubek v inzerátu. Premiér podle něj zvolil taktiku, při které plánované reformy před veřejností tají, bojí se totiž odhalení skutečných plánů, které ODS chystá.

Topolánek už dříve uvedl, že centrální témata narážejí na odpor veřejnosti a matou voliče. Krajské volby, které se uskuteční 17. a 18. října, nejsou podle jeho slov ani o Topolánkovi, ani o Paroubkovi. V předvolebních debatách proto dává přednost úspěšným hejtmanům a dalším regionálním kandidátům.

„Pseudokandidáti z řad neúspěšných současných i bývalých poslanců a ministrů za ČSSD se v diskusích s našimi úspěšnými hejtmany a dalšími regionálními politiky ODS totálně zesměšnili,“ odpověděl premiér v pondělí Paroubkovi.

Jiří Paroubek:

„Když jsem dostal pozvání do nedělního pořadu Otázky Václava Moravce, logicky jsem očekával, že mým partnerem bude Mirek Topolánek.“