Mladá Boleslav chystá úpravu několika komunikací

Mladá Boleslav - Úpravu několika silnic nebo vybudování nových chystá v následujících měsících Mladá Boleslav. Klíčová je především oprava Ptácké ulice, jedné z nejfrekventovanějších komunikací ve městě. Její rekonstrukce by měla být hotová do konce příštího roku, řekl novinářům náměstek primátora Adolf Beznoska.

Město chce Ptáckou ulici opravit v úseku od boleslavského hradu, přes chystaný kruhový objezd, až po most na Čejetice. Minulý týden definitivně schválený Integrovaný plán rozvoje města (IPRM) zaručuje Boleslavi na tento projekt evropskou dotaci 85 milionů korun. „Příští týden budu ještě jednat o dotaci z CzechInvestu, nabízí se nám tam možnost dalších 28 milionů korun,“ řekl náměstek.

Součástí rekonstrukce by měl být také vznik nové parkovací plochy v oblasti pod hradem, jež je pro město velmi důležitá vzhledem k plánované rekonstrukci Staroměstského náměstí. Během ní totiž zmizí mnoho parkovacích míst a právě tato nová plocha by je měla nahradit. „Proto by to mělo být hotové do konce příštího roku, aby lidé mohli tato nová místa bez komplikací využívat,“ podotkl Beznoska.

Výškový rozdíl mezi Ptáckou ulicí a Staroměstkým naměstím vyřeší výtah, s jehož výstavbou město již delší dobu počítá. „V příštím týdnu se rozhodne, kdo ho nakonec bude stavět,“ řekl primátor Raduan Nwelati.

Boleslav má však v plánu i další projekty, které by měly dopravu po městě zjednodušit. Jedním z nich je dlouho očekávaná stavba takzvané Severovýchodní tangenty, která spojí centrum města s rychlostní silnicí R10. Stavět se bude i přeložka mezi ulicí Průmyslovou a obcí Plazy.