O vazbě pro Ďuričku se rozhodne v neděli dopoledne

Praha - Kriminalisté dokončili vyšetřování případu zavražděného Václava Kočky, syna provozovatele Matějské pouti. Dnes proběhly výslechy členů rodiny zavražděného. Policisté zároveň vypracovali návrh na uvalení vazby na podnikatele Bohumíra Ďuričku, který je z vraždy podezřelý. O vazbě rozhodne zítra ráno soud. K incidentu došlo v noci na pátek v pražské restauraci Monarch.

„Dnes dopoledne se v případu konaly další výslechy,“ uvedl pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan. Policisté vyslechli příbuzné zavražděného Václava Kočky mladšího. O vazbě na podezřelého z vraždy Bohumíra Ďuričku se bude rozhodovat u soudu v Praze 1 zítra ráno.

K incidentu, při kterém měl Ďurička Václava Kočku zastřelit, došlo ve čtvrtek v noci v pražské restauraci Monarch, krátce poté, co se zde konala autogramiáda ke křtu knihy Jiřího Paroubka. Kočka s Ďuričkou se před přestřelkou podle svědků měli sázet o vysoké finanční částky, následně se prý dostali do hádky.

Mirek Topolánek v souvislosti s vraždou Václava Kočky mladšího připomněl spis někdejšího šéfa policejního útvaru pro boj s organizovaným zločinem Jana Kubiceho, ve kterém se psalo o prorůstání mafiánského prostředí do státní správy a v textu se objevila jména Ďurička i otce zavražděného Václava Kočky. O Ďuričkovi se tu prý psalo jako o známém Paroubka. Tuto informaci však označil Jiří Paroubek za lež.