Poslankyně a kandidátka do senátu Bayerová obdržela výhružné e-maily

Praha - Poslankyně a volební kandidátka do Senátu za znojemské zastupitelstvo Marta Bayerová se stala terčem několika e-mailů, ve kterých jí anonymní agresor vyhrožuje fyzickou likvidací. Dvaapadesátiletá komunistická poslankyně, angažující se především v řešení sociálních problémů na jihu Moravy, již přijala nabídku na poskytnutí osobní ochrany. Informaci dnes přinesl deník Právo.

Celou záležitost sama Bayerová označila za politický útok na KSČM. Výhružné zprávy chodí na její soukromou adresu. Ta je podle upozornění Bayerové známá pouze několika lidem na znojemské radnici. Bayerová uvedla, že série elektronických zpráv není prvním anonymním útokem na její osobu. Již několikrát jí prý bylo vyhrožováno.

„V sobotu jsem podala trestní oznámení. Kromě toho se jedná o telefonáty, kdy ženský hlas obvolává ve Znojmě pevné linky zřejmě podle seznamu a vyhrožuje lidem, jestli mě budou volit,“ řekla Právu Bayerová.

Po pachateli pátrají kriminalisté. Hrozí mu za násilí proti skupině obyvatel, jednotlivci a maření přípravy voleb až tři roky vězení. Útok na Bayerovou dnes odsoudil znojemský starosta a její soupeř v senátních volbách Petr Nezveda (ODS). „Už proto, že jsem nejrůznějším útokům dlouhodobě vystavován já osobně i moje rodina,“ napsal Nezveda v prohlášení rozeslaném médiím.