Nové webové stránky poradí lidem, jak v noci cestovat Prahou

Praha - Speciální webovou stránku o noční veřejné dopravě v Praze a okolí zřídila společnost Ropid, která se zabývá organizací pražské integrované dopravy. Informoval o tom dnes její mluvčí Filip Drápal. Odkaz na informace o noční dopravě naleznou zájemci přímo na hlavní stránce Ropidu.

Cestující na stránkách najdou schémata a plánky noční dopravy nebo informace o tom, jak se v noci dostat na letiště, nebo kde je možné přestupovat mezi jednotlivými nočními linkami. „Od konce srpna se rozšířil provoz nočních autobusových linek, což s sebou přineslo i mnoho nových přestupních bodů zejména v širším centru a v okrajových částech Prahy,“ uvedl Drápal. Podle něj si mohou lidé využitím těchto přestupů výrazně zkrátit cestu noční metropolí.

Obyvatelé Prahy podle Drápala většinou znají pouze cestu přes centrální přestupní zastávku Lazarská, noční linky na sebe ale navazují také na zastávkách Spojovací, Limuzská, Zahradní Město, Přístaviště, Motol nebo Vypich. Lidé se na webu zároveň dozví, jestli je u přestupů garantováno, že navazující linka na cestující počká.