Na několika tratích v Ústeckém kraji nepojedou vlaky

Ústí nad Labem - České dráhy (ČD) přeruší kvůli opravám v následujících týdnech dopravu na několika úsecích regionálních tratí v Ústeckém kraji. Výluka se dotkne nádraží a několika tratí v okolí Rumburku na Děčínsku, trati mezi Chyší a Lubencem na Žatecku a Čížkovicemi a Libochovicemi na Litoměřicku. Všechny spoje budou nahrazeny autobusy, informoval ředitel krajského centra osobní dopravy ČD Petr Hinterholzinger.

V pátek 17. října nepojedou vlaky mezi 7:40 a 14:40 mezi stanicemi Chřibská a Jedlová. Vlaky budou v některých úsecích trati nahrazeny autobusovou dopravou. V pondělí 20. října v době od 8:40 do 16:40 nahradí ČD kvůli výluce vlaky autobusy mezi stanicemi Děčín východ - Benešov nad Ploučnicí. O den později nepojedou vlaky v době od 7:30 do 12:30 mezi stanicemi Benešov nad Ploučnicí a Česká Kamenice.

Z důvodu stavebních prací Správy železniční dopravní cesty se uskuteční 22. října výluka v železniční stanici Rumburk. ČD nahradí vlaky autobusovou dopravou v úsecích Rumburk - Krásná Lípa, Rumburk - Šluknov a Rumburk - Panský.

Mezi 20. a 24. říjnem nepojedou kvůli stavebním pracím vždy od 7:50 do 12:05 vlaky mezi stanicemi Čížkovice a Libochovice na Litoměřicku. Autobusy budou nahrazeny každý den čtyři vlaky.

Autobusovou dopravou budou nahrazeny mezi 20. a 22. října, 24. a 27. října mezi 6:10 a 12:50 také vlaky mezi stanicemi Lubenec a Chyše na trati Rakovník - Bečov nad Teplou.